به جمع محققین ما بپیوندید!
سبد خرید
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شیر پس چرخ چیست؟

شیر پس چرخ

شیر پس چرخ چیست؟

شیر یک غذای فاسد شدنی و کامل است که به عنوان منبع اصلی تغذیه انسان و همچنین سایر پستانداران مورد استفاده قرار می گیرد. از آن به عنوان شیر کامل یا به منظور تهیه فرآورده های شیری از جمله پنیر، ماست، کره، بستنی و غیره استفاده می شود. ترکیبات دقیق شیر خام بسته به گونه متفاوت است. علاوه بر گاو، شیر گاومیش، بز، گوسفند و غَژگاو یا یاک نیز استفاده می شود.

شواهد تاریخی نشان می‌دهد که کشورهایی که از شیر و فرآورده‌های آن استفاده می‌کردند متمدن‌تر بودند و می‌توانستند مدیریت درستی داشته باشند. شیر پس چرخ به عنوان شیر کم چرب شناخته می شود که با چربی گیری از طریق جداکننده خامه بدست می آید. هدف اصلی تهیه شیر بدون چربی کاهش محتوای چربی آن است، بنابراین همه براحتی می توانند از آن استفاده کنند. شیر بدون چربی در بسیاری از محصولات غذایی مانند پنیر، نوشیدنی های طعم دار، کیک و نان و غیره استفاده می شود.

بر روی محصولات غذایی مختلف، نه تنها طعم شیری، بلکه خواص مطلوبی را برای رضایت مصرف کننده به ارمغان می آورد. غنی سازی شیر بدون چربی با لاکتوز، پروتئین، کلسیم و غیره، ارزش غذایی محصولات را افزایش می دهد. همچنین یک جایگزین عالی برای افرادی است که از مصرف چربی در رژیم غذایی خود آگاه هستند. گرمادهی همیشه برای تضمین ایمنی میکروبی به کار می رود، اما در مواردی که از شیر و فرآورده های آن به عنوان ترکیبات غذایی استفاده می شود، از عملیات حرارتی برای بهبود خواص ارگانولپتیکی این گونه لبنیات برای دستکاری خواص عاملی پروتئین های شیر استفاده می شود. تغییرات نامطلوب در محصولات لبنی ممکن است با رشد میکروبی و متابولیسم یا با واکنش های شیمیایی بررسی شود. میکروب های فسادزا ممکن است تغییرات نامطلوبی را در طعم و بوی شیر مانند ترش، فاسد، تلخ، مالتی، میوه ای، ترش و ناخالص ایجاد کنند. تولید کنندگان و فراوری کنندگان برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده شیر در طول سال در بازارها، شیر را با فراوری حرارتی نگهداری و فراوری می کنند. تکنیک های مختلف فرآوری حرارتی در صنایع لبنی استفاده می شود که با قرار دادن شیر در معرض ترکیب های مختلف دما و زمان به منظور ماندگاری طولانی در دمای اتاق انجام می شود.

ارزیابی حسی به عنوان آزمونی برای ارزیابی و همچنین پذیرش شیر و فرآورده های آن توسط مصرف کنندگان در نظر گرفته می شود.این آزمایش نمی تواند مقدار اجزای مختلف محصول را تعیین کند، اما محصولات از طریق رنگ، قوام، بافت و بو و غیره ارزیابی می شوند.

 

ادامه مطلب

منبع: skimmed milk

 

 

 

44
ارسال دیدگاه
توسط
تومان