به جمع محققین ما بپیوندید!
سبد خرید
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

انواع نمک و تاثیر آن ها بر سلامت بدن

انواع نمک و جایگزین های آن

حتما برای شما هم پیش آمده که به این موضوع فکر کنید که آیا می توان بجای نمک معمولی از نمک های دیگر مانند نمک دریا یا سنگ نمک استفاده کرد!؟ تفاوت این نمک ها چیست و کدام یک تاثیر بهتری بر سلامت بدن دارد؟! در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع نمک و تاثیر آن ها بر سلامت بدن بپردازیم.

نمک دریا

نمک دریا یکی از انواع نمک است که اخیرا توسط سرآشپزهای تلویزیونی که آن را روی غذاهای خود می پاشند، بسیار رایج شده است. با توجه به ادعاهای گمراه کننده تولیدکنندگان مبنی بر اینکه محصول آنها “طبیعی” است، حاوی “مواد معدنی ضروری” است و “جایگزین خوشمزه تر و سالم تر” ی برای نمک خوراکی است، این باور عمومی وجود دارد که این نمک ها برای مصرف بهتر هستند.

یک نظرسنجی نشان می دهد که ۲۸٪ افراد فکر می کنند نمک دریا سالم تر از نمک خوراکی است. این مساله قابل درک است که بسیاری از مردم به نمک های گران تر و درجه یک مانند نمک دریا و سنگ نمک روی می آورند، زیرا معتقدند که آنها سالم تر از نمک معمولی هستند.

یک نظرسنجی دیگر نشان داده است که ۶۱ درصد از مصرف کنندگان معتقدند نمک دریا نسبت به نمک معمولی، سدیم کمتری دارد. شرکت ها و سرآشپزها اغلب این واقعیت را طوری جلوه می دهند که نمک دریا در یک محصول غذایی استفاده شده است، با این مفهوم که آن را به یک محصول خوشمزه تر و طبیعی تر تبدیل می کند.

اما فریب نخورید! نمک، نمک است. مهم نیست که نمک چقدر گران است، چه به صورت کریستال یا دانه، چه از دریا یا از هیمالیا.

یک نظرسنجی جدید CASH نشان داده است که همه آنها دارای محتوای کلرید سدیم به اندازه نمک پخت و پز هستند. ترکیب سدیم و کلرید، نمک (NaCl) را تشکیل می دهند، این ترکیب مواد معدنی است که فشار خون ما را بالا می برد و منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی و بیماری قلبی می شود. به غیر از جایگزین‌های خاصی برای انواع نمک‌ های سدیمی مانند نمک پتاسیم، همه نمک‌ها به یک اندازه برای سلامتی ما مضر هستند، فریب ادعاهای تولیدکنندگان نمک را نخورید.

نمک سیر و نمک کرفس نیز جایگزین های محبوبی برای نمک خوراکی استاندارد هستند. این محصولات عمدتاً از نمک خوراکی، سنگ نمک یا نمک دریا همراه با مقادیر کمی سیر خشک یا کرفس ساخته می شوند. جزء نمک هنوز کلرید سدیم است، بنابراین باید مانند سنگ نمک و نمک دریا محدود شود.

نمک پتاسیم

انواع نمک های حاوی ترکیبی از کلرید سدیم و پتاسیم در حال حاضر به طور گسترده در بریتانیا در دسترس هستند. در دسترس ترین و پرکاربردترین نمک، نمک Lo است.

نمک های پتاسیم تا ۷۰ درصد سدیم کمتری نسبت به نمک خوراکی استاندارد دارند، بنابراین خطرات بالای انواع نمک های سدیمی را ندارند. نمک های پتاسیم حتی ممکن است اثر مفیدی بر فشار خون شما داشته باشند زیرا پتاسیم برخلاف سدیم است.

نمک‌های پتاسیم را می‌توان مانند نمک معمولی استفاده کرد، حتی بسیاری از مردم احساس می‌کنند که می توانند نیاز خود به نمک را با این نمک جایگزین کنند. با این حال، افراد دیگر پس از مصرف آن، یک طعم فلزی را گزارش کرده اند و بنابراین ترجیح می دهند از آنها استفاده نکنند. یکی دیگر از مشکلات استفاده از نمک های پتاسیم این است که اگرچه سدیم کمتری دارید، اما همچنان غذاهایی با طعم شور دارید و بنابراین انتخاب های شما برای نمک تغییری نمی کند.

افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا دیابت باید قبل از استفاده از نمک های پتاسیم به دنبال مشاوره پزشکی باشند، زیرا افزایش دریافت پتاسیم ممکن است توصیه نشود.

یک بررسی در ایرلند نشان داد که لازانیای تولید شده با سطح نمک کاهش یافته و نمک پتاسیم از نظر طعم، امتیاز بالاتری نسبت به نمونه محصول حاوی نمک معمولی کسب کرد. لازانیای کم نمک تقریباً ۳۰ درصد نمک کمتری نسبت به لازانیای معمولی داشت، بدون اینکه بر طعم و شوری محصول نهایی تأثیر بگذارد.

نمک یددار

CASH اذعان می کند که کمبود ید یک مشکل بالقوه جدی در بریتانیا است، به ویژه در دختران نوجوان و در حاملگی های برنامه ریزی نشده. با این حال، ما در مورد پیامدهای بهداشت و سلامت عمومی استفاده از نمک خوراکی یددار به عنوان راه حل، نگران هستیم.

استفاده از نمک خوراکی به عنوان ابزاری برای حمل ید، از نظر ما معقول نیست، زیرا ما را ملزم می کند چیزی را که به صورت بالقوه خوب است در چیزی که برای سلامتی ما مضر است، قرار دهیم. ما احساس می‌کنیم که با توجه به مصرف بالای نمکی که در بریتانیا داریم و پیشرفتی که در حال انجام است، مفید ساختن نمک برای رژیم غذایی ما یک تضاد در سلامت عمومی است. اگر مردم از نیاز خود به افزایش مصرف ید آگاه باشند، نمی خواهیم فکر کنند که افزایش مصرف نمک خوراکی راه حل است. در واقع، بیش از هر چیز، این یک پیام گیج کننده برای مصرف کنندگان است.

تنظیم غذاهای کم نمک

کاهش میزان نمک در غذا (بدون استفاده از جایگزین‌های طعم‌دار نمک) روشی ارجح است که می‌توانید سلامت خود را بهبود ببخشید، اگرچه ممکن است مدتی طول بکشد زیرا غذاها ممکن است در ابتدا طعم ملایم و اصطلاحا بیمزه ای داشته باشند. با این حال، در عرض دو یا سه هفته به طعم غذاهای کم نمک عادت خواهید کرد. در این مدت، گیرنده های طعم نمک در دهان نسبت به نمک بسیار حساس تر می شوند و شما شروع به تشخیص طعم شور در هر چیزی که قبلاً می خوردید خواهید داشت. استفاده از منابع طعم دهنده دیگر مانند گیاهان، ادویه جات، ترشی جات، فلفل سیاه، سرکه، آب لیمو و فلفل قرمز می تواند طعم غذا را به طور کامل بهبود بخشد و این تغییر را برای شما آسان تر کند. هنگامی که گیرنده های طعم نمک تنظیم شدند، متوجه خواهید شد که غذاهای پر نمک طعم ناخوشایندی خواهند داشت. همین امر در مورد غذاهای چرب و شیرین نیز صدق می کند.

کاهش نمک در محصولات غذایی فرآوری شده

در حال حاضر فشار زیادی بر صنایع غذایی وجود دارد تا میزان نمک غذاهای فرآوری شده را کاهش دهد. تحقیقات زیادی برای یافتن راه‌هایی انجام می‌شود که نمک را می‌توان در غذاها کاهش داد بدون اینکه بر ویژگی‌های حسی مانند طعم و بافت تأثیر بگذارد. محلول‌های موجود تا به امروز از استفاده ساده از نمک پتاسیم تا استفاده از کریستال‌های ریز نمک را شامل می‌شود که حتی زمانی که مقدار کمی از آن استفاده می‌شود، می‌تواند طعم و مزه‌ای شوری بدهد. تقویت کننده های طعم نیز به عنوان راهی برای افزایش طعم شور مورد بررسی قرار گرفته اند تا سطح نمک را کاهش دهد.

چگونه میزان نمک مواد غذایی صنعتی را کاهش دهید؟

اگرچه پیشرفت قابل توجهی در کاهش محتوای نمک مواد غذایی فرآوری شده صورت گرفته است، اما کارهای بیشتری می توان انجام داد. صنعت غذا ادعا می کند که هیچ یک از مشتریان آنها هرگز به آنها نمی گویند که محصولات غذایی با نمک کمتر می خواهند. تا زمانی که مصرف کنندگان آن را درخواست نکنند، امکان کمتری برای ایجاد تغییرات دارند و تغییراتی که انجام می دهند به آرامی انجام می شود. شما می توانید با رساندن صدای خود به آن ها، کمک کنید. چرا در مورد نمک و چربی بسیار بالای تقریباً همه غذاهای فرآوری شده ای که می فروشند، به سوپرمارکت محلی خود ننویسید. به آنها بگویید که به محصولات غذایی فرآوری شده که حاوی نمک و چربی بسیار کمتری هستند نیاز دارید.

صدای شما حتما تاثیرگذار خواهد بود.

مترجم: مونا چیت ساز

منبع: https://www.worldactiononsalt.com/less/how/other/

 

ترجمه متون صنایع غذایی

 

کلیدواژه : نمک
44
ارسال دیدگاه
توسط
تومان