صنایع غذایی
صنایع غذایی مشاهده محصولات

کاربرد پوشش های کیتوزان در نگهداری میوه جات و سبزیجات

دسته: , برچسب: تاریخ انتشار: 15 شهریور 1398تعداد بازدید: 3446
قیمت محصول

30,000 تومان

جزئیات بیشتر

دسته بندی

مقاله ترجمه شده

نوع فایل

PDF, word

تعداد صفحات

5

سال انتشار

2013

مولف

Duan Jianglian and Zhang Shaoying

قوانین

خرید محصول توسط کلیه کارت های شتاب امکان پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود محصول در اختیار شما قرار خواهد گرفت و هر گونه فروش در سایت های دیگر قابل پیگیری خواهد بود.

توضیحات مختصر محصول
کاربرد پوشش های کیتوزان در نگهداری میوه جات و سبزیجات

این محصول با عنوان کاربرد پوشش های کیتوزان در نگهداری میوه جات و سبزیجات ترجمه مقاله Application of Chitosan Based Coating in Fruit and Vegetable Preservation: A Review می باشد. این محصول با فرمت word و به صورت قابل ویرایش تهیه شده است. قبل از تهیه مقاله نسخه اصلی را از لینک فوق دانلود نموده و مطالعه نمایید. در زیر بخشی از متن محصول آورده شده است.

چکیده

 

پوشش خوراکی برای عمر ماندگاری پس از برداشت میوه جات و سبزیجات بسیار سودمند می باشد.

پوشش های با پایه کیتوزان در سال های اخیر به موجب خصوصیات زیست سازگار، زیست تجزیه پذیر و غیرسمی آن مورد توجه قرار گرفته است.

با توجه به نقص پوشش کیتوزان خالص (به تنهایی)، در حال حاضر دو روش اصلی برای بهبود خواص پوشش کیتوزانی وجود دارد.

یک روش این است که کیتوزان با ترکیبات آلی، ترکیبات غیر آلی یا عوامل کنترل کننده بیولوژیکی ترکیب می گردد.

روش دیگر این است که پوشش کیتوزان خالص، با روش های اصلاحاتی غیر پوششی از جمله عملیات حرارتی، تیمارهای هیپوباریک، بخور گاز، و بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده بکار گرفته شود.

بعد از بکارگیری پوشش کیتوزانی بهبودیافته، اثرات نگهداری در اکثر موارد در مقایسه با کیتوزان خالص، افزایش یافت.

 

مقدمه

 

میوه جات و سبزیجات پس از برداشت، ارگانیسم های زنده ای هستند که به طور بی وقفه متحمل متابولیسم می شوند.

خصوصیات های آن ها مانند ارزش تغذیه ای، طعم و ظاهر در طول فرایند نگهداری و حمل و نقل، بموجب افت آب، قهوه ای شدن، فساد و پوسیدگی و غیره از بین می روند. ازینرو، ارزش تجاری نیز کاهش یافته و زیان های فراوانی به تولید کننده وارد می آید. برای افزایش عمر ماندگاری سبزیجات و میوه جات پس از برداشت، برخی معیارهای موثر شامل دمای پایین، بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده، تشعشع و پوشش دار کردن بکار گرفته شده است.

در این معیارها پوشش های خوراکی بخاطر خصوصیات ویژه آن ها یکی از پرآتیه ترین متدها می باشد این پوشش ها می توانند از افت رطوبت و از دست رفت عطر و رایحه جلوگیری کند و نفوذ اکسیژن به بافت گیاه یا رشد میکروبی را متوقف کند.

علاوه بر آن پوشش های خوراکی مناسب بوده و مطابق با ایمنی مواد غذایی می باشد. مواد بسیاری همچون پلی ساکاریدها، پروتئین ها، روغن های اسانسی می توانند از لحاظ اقتصادی به عنوان پوشش های خوراکی عمل نمایند. کیتوزان یک پلی ساکارید خطی شامل ۲-آمینو-۲-دی اکسی-D-گلوکز با اتصالات ß-(۴-۱)، که از مشتق دی استیله شده کیتین بدست می آید می باشد. کیتین از لحاظ فراوانی دومین پلی ساکارید در طبیعت بعد از سلولز می باشد.

کیتوزان ترکیبی غیرسمی، زیست تجزیه پذیر، زیست عملگر و زیست سازگار می باشد. کیتوزان فعالیت های ضدقارچی و ضدمیکروبی شدیدی داشته که می تواند به طور موثری فساد میوه را کنترل کند. این ترکیب به آسانی بر روی میوه و سبزی تشکیل یک پوشش را داده و سرعت تنفس آن ها را با تنظیم نفوذپذیری دی اکسید کربن و اکسیژن، کاهش می دهد.

بخاطر خصوصیات برتری که کیتوزان دارد، این ماده به طور موفقیت آمیزی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات پس از برداشت همچون انگور، توت ها، عناب و ریشه نیلوفر آبی تازه برش داده شده مورد استفاده قرار می گیرد.

از آنجا که پوشش کیتوزان مزایای بسیاری برای نگهداری پس از برداشت میوه ها و سبزیجات دارد، به همان ترتیب نیز برای برخی میوه ها و سبزیجات، پوشش های کیتوزان خالص، گاهی اوقات نقص ویژه ای را نشان داده که شامل بازدارندگی محدود به میکروارگانیسم های خاصی می باشد که منجر به فساد میوه ها و ایجاد ساختار پوششی ضعیفی برای تنظیم نفوذپذیری دی اکسید کربن و اکسیژن می شود. برای بکارگیری موثر پوشش کیتوزان، کیتوزان با مواد دیگر ترکیب می گردد.

علاوه بر آن پوشش کیتوزان خالص، اغلب با متدهای فیزیکی همچون حرارت دهی کوتاه مدت، بخور کوتاه مدت گاز، بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و … ترکیب می گردند.

این مقاله‌ی ریویو توسعه کلی پوشش های مختلف کیتوزانی را براساس شرایط جاری تحقیق و پیشرفت در نگهداری میوه جات و سبزیجات به طور خلاصه بررسی نموده است. انتظار می رود که این مقاله دیدگاه های مفیدی را برای محققانی که در زمینه نگهداری پس از برداشت فعالیت دارند، فراهم خواهد نمود.

 

پوشش های ترکیبی (کامپوزیتی) کیتوزان

 

پوشش ترکیبی کیتوزان و ترکیبات آلی

 

کیتوزان در ترکیب با روغن اسانسی: روغن های اسانسی آنتی اکسیدان های طبیعی و مواد لیپیدی ضدمیکروبی استخراج شده از گیاهان می باشند.

اکثر آن ها شامل مخلوطی از ترپن ها، ترپنوئیدها و دیگر ترکیبات آروماتیک و آلیفاتیک می باشند. آن ها بخاطر وضعیت نسبتا ایمن، پذیرش گسترده توسط مصرف کننده و بهره گیری برای کاربردهای عملگرانه چند منظوره بالقوه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.

دیسپرسیون های تشکیل دهنده فیلم (FFD) با ۱٪ کیتوزان با وزن مولکولی بالا و ۳٪ روغن اسانسی لیمو تهیه شدند. پوشش های کیتوزان از نظر اسیدیته، pH و محتوای مواد جامد توت فرنگی در طول دوره نگهداری اثر معنی داری را نشان نداد.

برخلاف آن، زمانیکه روغن اسانسی لیمو به FFD افزوده شد پوشش ها نرخ تنفس نمونه ها را کند نمود. افزودن روغن اسانسی لیمو، فعالیت ضدقارچی کیتوزان را هم در حالت in vitro و هم در طول نگهداری سرد در توت فرنگی های تلقیح شده با سوسپانسیونی از اسپورهای بوتریتیس سینرا، افزایش داد.

 

ادامه مقاله شامل عناوین زیر می باشد:

کیتوزان ترکیب شده با سایر ترکیبات آلی

پوشش ترکیبی ترکیب کیتوزان و غیرآلی

کیتوزان در ترکیب با مواد نانو ی غیرآلی

پوشش ترکیبی کیتوزان و عوامل کنترل کننده بیولوژیکی

پوشش کیتوزان در ترکیب با تیمار غیر پوششی

کاربرد یکپارچه پوشش کیتوزان و تیمار حرارتی

کاربرد یکپارچه پوشش کیتوزان و تیمار هیپوباریک

کاربرد یکپارچه پوشش کیتوزان و بخور گاز

کاربرد یکپارچه پوشش کیتوزان و بسته بندی با اتمسفر اصلاح

نتیجه گیری

 

دسترسی به مقاله در سایت ژورنال

مقالات مرتبط:

تکنولوژی تولید تتراپک

کاربرد فیلم های خوراکی برای میوه ها

نمایش بیشتر
دیدگاه های کاربران
دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید
تعداد دیدگاه : 0 امتیاز کلی : 0.0 توصیه خرید : 0 نفر
بر اساس 0 خرید
0
0
0
0
0

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید. نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کاربرد پوشش های کیتوزان در نگهداری میوه جات و سبزیجات”
قیمت محصول

30,000 تومان